19 Haziran 2009 Cuma

PKK bağlantılı soygun çetesi


Çok değil daha bir kaç yıl öncesine kadar evimizin kapısını bile kilitlemezken şimdi çelik kapılı evimizde bile güvende değiliz. Sorun sizce sadece ekonomik mi? ya hainler???????

PKK'lı hırsızlar, çaldıkları mallarla hipermarket zinciri kurmuş
Eskişehir polisinin 5 ilde düzenlediği 'Tarantula' isimli operasyon, ilginç bir hırsızlık çetesini ortaya çıkardı.
Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan sabıkalı kişilerin kurduğu 39 kişilik suç örgütünün, 2 hipermarket kurarak, çaldıkları malları burada sattığı belirlendi.Lüks bir hayat süren örgüt liderinin, İzmir, Denizli, Manisa, Yozgat ve Eskişehir'de elemanlarına hırsızlık yaptırdığı öğrenildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, BMW ve Volkswagen marka 7 araç, 5 adet sahte kimlik, çeşitli bankalara ait 97 hesap cüzdanı, 33 çek defteri ve çok sayıda mücevherat ele geçirildi. Eskişehir'in Atatürk ve Ziya Paşa caddelerinde faaliyet gösteren 2 hipermarketteki mallara da el konuldu. Şahısların, yasadışı yollardan elde ettikleri gelirleri market aracılığıyla akladığı kaydedildi

ve bir başkası
--------------------------------------------------------------------------
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü terör örgütü PKK ile bağlantılı bir soygun çetesini çökertti. Diyarbakır'da 3 kuyumcu ve PTT şubelerini uzun namlulu silahlarla soyan çete lideri ve üyeleri, polisin başarılı çalışması sayesinde kısa sürede ele geçirildi. Terör örgütü PKK bağlantılı çete lideri ile 10 kişi tutuklanırken, çalınan altınların tamamı ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde üç kuyumcu dükkânı ile bir PTT şubesini soyan çeteyi çökertti. Çetenin silah zoruyla gasp ettiği altın ve paralar ile soygunda kullandığı telsiz, pompalı tüfek, kaleşnikof marka piyade tüfeği, kar maskeleri ve telsiz Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü'nde basına gösterildi. Çetenin 23.09. 2008'de Bağlar ilçesi Sento Caddesi'ndeki Mardinyolu PTT şubesinden gasp ettiği 11 bin TL; 08.01.2009'da Sento Caddesi'ndeki PTT şubesinden gasp ettiği 5 bin TL; Bağlar ilçesi Girne Caddesi üzerindeki Deniz Kuyumculuk'tan gasp ettiği 3 kilo 200 gram ve 20 bin TL ile bir vatandaşı yaraladıkları silahlar basına gösterildi. Yakalanan çete lideri iş ve evlerinde yapılan aramalarda 3 kilo 200 gram altın, 2 bin TL para, olaylarda kullanmış oldukları kaleşnikof, 1 adet Star marka 9 mm. çapında silah, 1 adet Map marka 7.65 çapında silah, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet telsiz ve kar maskeleri bulundu. GASPTAN TUTUKLANDI, ÇIKINCA ÇETE KURDU Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, örgüt liderliğini yapan M.A.'nın 18 yaşındayken gasp suçundan cezaevine girdiğini ve cezaevinden çıktıktan sonra etrafına insanlar toplayarak gasp ve soygun yapmaya başladığını dile getirdi. Çatalkaya, "Artık vatandaşımız o korkulu saatleri geçirmeyecek. Bu çalışmamızda vatandaşında yardımı oldu onları gerçekten teşekkür ediyorum. Eşkal, ihbar ve bizim teknik çalışmamız hepsi bir arada oldu." diye konuştu. Çetenin soygundan sonra kaçmak için kullandığı sepetli motosikletin de ele geçirildiğini anlatan Çatalkaya, soyguncuların olaydan sonra hızla elbiselerini değiştirerek, eşkâlini kaybetmeye çalıştıklarını anlattı. Çatalkaya, "Yakalanan 7 kişi suç işleyen, 3'ü de bunlara yardım edenlerden oluşuyor. Bunlardan 3 kişi daha önce terör örgütü PKK suçundan ceza almış. Çete lideri ise daha önce gasp, oto hırsızlığı, nitelikli yağma gibi suçlar işlemiş." biçiminde konuştu. Yakalanan M.A, R.A, D.D, F.Ç, Ş.S, MS.A, Z.K, AK,M.A, ve MS.A., suç işlemek için silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, halk arasında korku ve panik oluşturmak, üç ayrı işyerini silahlı gasp etmek ve adam yaralamak suçlarından adliyeye sevk edildi.
-------------------------------------------------

Hiç yorum yok: